«ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ …ΑΝΟΙΞΗ” του Κιμ Κι-Ντουκ

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου με δεδομένο το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών προτείνει κάθε εβδομάδα μία ταινία την οποία μπορεί ο καθένας να αναζητήσει και να παρακολουθήσει (ψηφιακά αποθετήρια, διαδικτυακή ενοικίαση, υπηρεσίες streaming). Αυτήν την εβδομάδα η ταινία που προτείνεται είναι η «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και… Άνοιξη» του Κιμ Κι-Ντουκ, φόρος τιμής στο μεγάλο δημιουργό που πέθανε το Δεκέμβριο του 2020 από κορωνοϊό.

Το θέμα της ταινίας του Κιμ Κι-Ντουκ είναι ο κύκλος της ζωής, μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου από την γέννηση στον θάνατο και πάλι στην γέννηση….

Ένας ηλικιωμένος βουδιστής μοναχός κι ένα μαθητευόμενο αγόρι σ’ ένα μοναστήρι, απομονωμένο στη μέση μιας λίμνης, είναι τα δυο βασικά πρόσωπα κι ο χώρος όπου εκτυλίσσεται η ταινία. Ο μαθητής καθώς ανδρώνεται έρχεται σε επαφή με τον διαλογισμό και τις αρχές του βουδισμού. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για να επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια…. Πέντε ιστορίες του παιδιού μοναχού, του αγοριού μοναχού, του ενήλικου μοναχού, του μεσήλικα μοναχού, του γέρου μοναχού συνυπάρχουν με εικόνες από κάθε εποχή. Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και άνοιξη ξανά. Η επανάληψη, τα στάδια ωρίμανσης του ανθρώπου, ο αδιατάρακτος κύκλος της ζωής σε αντιστοίχιση με τον αδιατάρακτο κύκλο της φύσης.-  Μια  ποιητική ταινία  με βαθιά νοήματα, πανέμορφα πλάνα και ασυγκράτητο λυρισμό από τον πολυβραβευμένο Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη. Ένα γνήσιο έργο τέχνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kim Ki-duk  παίζει το ρόλο του ώριμου μοναχού στο τελευταίο επεισόδιο -στο Χειμώνα- της ταινίας.
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 19:30 θα γίνει ανοικτή διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση ξεκινώντας για την ταινία και όπου μας βγάλει. Για τη συμμετοχή στη συζήτηση εισάγετε την παρακάτω διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης σας (Chrome, Firefox, Safari) την ώρα της συνάντησης.

https://minedu-secondary.webex.com/meet/kpapadak


by

Notice: Undefined index: sidebar-2 in /var/www/vhosts/kileagn.com/httpdocs/wp-content/themes/adventure/functions.php on line 168

Notice: Undefined index: sidebar-3 in /var/www/vhosts/kileagn.com/httpdocs/wp-content/themes/adventure/functions.php on line 168