“PATERSON”, του Τζιμ Τζάρμους

Με την τελευταία ταινία του Τζιμ Τζάρμους συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 21:30 θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, η δραματική κομεντί «Paterson». Η πολυβραβευμένη ταινία είναι παραγωγής Η.Π.Α 2016, διάρκειας 118΄ και πρωταγωνιστούν ο ταλαντούχος Άνταμ Ντράιβερ και η πάντα γοητευτική Γκολσιφτέ Φαραχανί.

If you are dating someone who is hiv positive you have to do the following: 1) tell them about your hiv status. Do Francistown prednisone online without prescription not stop taking prednisone without talking to your doctor. There is no doubt that nolvadex may be the most effective dietary supplement for the male health as well as the most user-friendly dietary supplement.

Cefixime is extensively metabolized via oxidation of the methyl group at position 2, and the product is cefpodoxime proxetil (also a β-lactam). It can be used in the short-term to reduce blood glucose levels https://melissajavan.co.za/2017/06/20/566/ and reduce the amount of insulin needed to control blood glucose levels in individuals with diabetes, but is not a cure. The taste is tolerable if i chew some raw beetroot with honey in it.

Βρισκόμαστε στο Paterson, μια μικρή κωμόπολη του New Jersey, για την οποία έχει γράψει ένα από τα διασημότερα ποιήματα του ο μοντερνιστής λογοτέχνης Γουίλιαμ Κάρλος Γουίλιαμς. Ακολουθούμε για μια βδομάδα τη ζωή του νεαρού Paterson, οδηγού λεωφορείου, που τρέφει μεγάλη αγάπη για την ποίηση. Τον παρακολουθούμε να ζει στωικά τη καθημερινή του ρουτίνα και βλέπουμε πως αυτή η καθημερινότητα επηρεάζει τον ίδιο και τα ποιήματά του. Κάθε πρωί οδηγεί μέσα στους δρόμους της πόλης, παρατηρεί όλα όσα περνούν μπροστά του και ακούει τις συζητήσεις των επιβατών του λεωφορείου. Στα διαλείμματα γράφει ποιήματα σε ένα τετράδιο (οι στίχοι των ποιημάτων τρέχουν στην οθόνη και γίνονται ένα με την εικόνα).Adam Driver in Paterson (2016)Ζει μαζί με την κοπέλα του, τη Laura, μια γλυκά επεμβατική, διαρκώς κινούμενη και δημιουργική νεαρή Ασιατικής καταγωγής. Βάφει τα πάντα σε ασπρόμαυρα μοτίβα, ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια, εμπνέεται διαρκώς από νέα ερεθίσματα και μετατρέπει τη ζωή της, όσο βαρετή κι αν φαίνεται, σε συναρπαστική περιπέτεια…Golshifteh Farahani and Adam Driver in Paterson (2016)To «Paterson» είναι μια ταινία για την ποίηση της καθημερινότητας και μας θυμίζει πως η πραγματική τέχνη, βρίσκεται στις μικρές και ίσως ξεχασμένες πόλεις, στις καθημερινές συζητήσεις, στη βροχή ή ακόμη και σε ένα κουτί σπίρτα. Η ίδια η ταινία είναι από μόνη της ένα ποίημα, που με απέριττη μα γεμάτη εικόνες και συναισθήματα γλώσσα εξυμνεί την αόρατη ομορφιά της καθημερινής ζωής.Golshifteh Farahani and Adam Driver in Paterson (2016)Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας σιωπηλός άνθρωπος, χαμηλών τόνων, που είναι ευχαριστημένος με την απλή ζωή του. Δεν πρόκειται όμως για έναν επίπεδο, απλοϊκό χαρακτήρα, καθώς καταθέτει την ψυχή του στο χαρτί, στους στίχους του με απίστευτη ειλικρίνεια και ευαισθησία.Σε μία από τις πιο προσωπικές ταινίες του ο Τζάρμους δημιουργεί με συνέπεια, επιμέλεια και ακρίβεια ένα κινηματογραφικό ποίημα που έχει κανόνες: μέσα από τη ρουτίνα των εικόνων, τις επαναλήψεις, τους συμβολισμούς και τον ήρωα που καθρεφτίζει και καθρεφτίζεται από την πόλη του, καταλήγει να φωτίζει με τρυφερότητα, μελαγχολία και γλύκα την ποίηση της καθημερινής ζωής.Περιγράφει διακριτικά ένα συγκεκριμένο κοινωνικό και ταξικό περίγυρο, καθώς μέσα από τις διαδρομές του λεωφορείου αναδεικνύεται μια Αμερική πολυπολιτισμική αλλά και σε οικονομική ύφεση. Παραμένει ανθρωποκεντρικός, οπαδός μιας «διαλεκτικής» ισορροπίας όπου τα ετερώνυμα έλκονται.Κάπως έτσι όλα μεταμορφώνονται. Ο Πάτερσον έχει καθοριστεί από το Πάτερσον, αλλά τελικά μέσα από την ομορφιά που ο ήρωας κοιτά τη ζωή του, η άσχημη εργατική κωμόπολη, το μικρό του σπίτι ή το βαρετό μοτίβο της ζωής ενός οδηγού λεωφορείων λούζεται στο φως, αποπνέει ζεστασιά και αγάπη.Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποκομίζουμε από την ταινία είναι ότι η ποίηση δεν ανήκει σε μία εκλεκτή ελίτ, αλλά βρίσκεται μέσα σε όλους μας για να εκφράσει τα πιο ειλικρινή μας συναισθήματα και τις πιο αληθινές εμπειρίες μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

TZIM TΖΑΡΜΟΥΣ

Paterson (2016)

 


by