“ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ”, του Χιροκάζου Κόρε-΄Εντα

Με την συγκινητική, βραβευμένη στις Κάνες ταινία «Πατέρας και Γιος – Like Father, Like Son» συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, παρουσιάζεται η νέα ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Έντα, παραγωγής Ιαπωνίας 2013, διάρκειας 121΄ και πρωταγωνιστές τους Ματσίκο Όνο, Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Γιόκο Μάκι.

Generic viagra is one of the most popular and sought-after drugs on the market. A high quality, fully functional diet prednisone 20 mg cost without insurance Munsan is critical for our health. It is important to find the doctor, who is prescribing the drug, and to get a written prescription.

You should not take more than 1,000 mg a day for the first three days to begin, and not more than 1,200 mg a day thereafter. Amoxicillin is a broad-spectrum antibiotic used to treat a wide variety of illnesses, prednisolone 5mg online Ishioka from infections such as gonorrhea, syphilis, chancroid, syphillis and tuberculosis. In addition, it is possible that a person who takes a specific antibiotic may experience an allergic reaction when taking another antibiotic drug, even if this person has never taken a specific antibiotic drug.

Υπόθεση: Δυο οικογένειες, άγνωστες μεταξύ τους, πληροφορούνται από το μαιευτήριο ότι από λάθος μεγαλώνουν η μία το γιο της άλλης. Έχουν όμως ήδη περάσει έξι χρόνια από την ανταλλαγή των παιδιών. Η πρώτη οικογένεια είναι μεγαλοαστική, με τακτοποιημένη και προγραμματισμένη ζωή κι ο γιος που μεγαλώνουν είναι προορισμένος να σπουδάσει και να σταδιοδρομήσει όπως κι πολυάσχολος “πατέρας” του. Η δεύτερη ζει σε κάποιο προάστιο, με πιο χαλαρούς ρυθμούς και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι γονείς περνάνε χαρούμενες ώρες με τα παιδιά τους. Προσπαθώντας να εφαρμόσουν τις συμβουλές των γιατρών, οι δυο αυτοί διαφορετικοί κόσμοι θα πρέπει υποχρεωτικά να συγχρωτιστούν. Από τη μια η απόλυτη πειθαρχεία και προσήλωση σε στόχους κι από την άλλη μια πιο χαλαρή, επικούρεια θεώρηση της ζωής με στόχο την ευδαιμονία και την απόλαυση της κάθε στιγμής. Η δοκιμαστική περίοδος θα ανατρέψει αυτά τα δεδομένα κι απ’ τις δυο πλευρές αλλά κυρίως θα αναποδογυρίσει τη στάση ζωής του μεγαλοαστού πατέρα, ο οποίος σταδιακά θα αρχίσει να αναρωτιέται αν υπήρξε πραγματικά «πατέρας» όλα αυτά τα χρόνια…Διασκεδαστική και καλογραμμένη προσέγγιση ενός πολυσύνθετου κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματος –ειδικά στην πατριαρχικά δομημένη Ιαπωνία, όπου η έννοια της «κληρονομιάς» έχει πολυδιάστατες προεκτάσεις. Η ταινία επισημαίνει έξυπνα και διακριτικά όλα τα ηθικά, ψυχολογικά και κοινωνικά διλήμματα: «Τι ορίζει τη σχέση γονιού και παιδιού»; Το αίμα ή η κοινή ζωή; Το DNA ή η ανατροφή; Ερωτήσεις διαχρονικές χωρίς εύκολη απάντηση. Και παρότι πολλά από τα ερωτήματα θα μπορούσαν να είναι πραγματικά δραματικά, ο Κόρε-΄Εντα ξεδιπλώνει την ιστορία του με ανάλαφρη και χαλαρή διάθεση, αποφεύγοντας κάθε προβλέψιμο συναισθηματισμό. Η αντιπαράθεση του ορθολογιστή με τον μποέμ και ανεπιτήδευτο πατέρα, γεννά κωμικές συγκρούσεις που παραπέμπουν άμεσα στην ταξική τους διαφορά.Η ταινία κερδίζει τον θεατή, καθώς παρακολουθεί την αλλαγή των καταστάσεων και πως αυτή επηρεάζει τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων. Εστιάζει κυρίως στο αστό πατέρα, που επιτέλους κοιτάζεται στον καθρέφτη όταν, για πρώτη φορά στη ζωή του βρεθεί μπροστά σ’ ένα απρόσμενο εμπόδιο.Η λιτή σκηνοθεσία του Κόρε-΄Εντα φωτίζει χαμηλότονες λεπτομέρειες, αποτυπώνει σωστά το πέρασμα του χρόνου και διατηρεί μέχρι τέλους μια πειστική αισιοδοξία, χαρίζοντάς του το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες και του κοινού στα φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν, Σάο Πάολο και Βανκούβερ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ


by