“ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ”, των ‘Ερικ Τολεντανό & Ολιβιέ Νακάς

Με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Έτσι Είναι η Ζωή – C’ Est la Vie» συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 21:30, στο θερινό σινέ ‘Χριστίνα’ θα προβληθεί η τελευταία δημιουργία του επιτυχημένου σκηνοθετικού δίδυμου ‘Ερικ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς. Είναι  Γαλλικής παραγωγής 2017, διάρκειας 117′ και πρωταγωνιστεί ένα εξαιρετικό καστ από διάσημους Γάλλους ηθοποιούς: Ζαν-Πιέρ Μπακρί, Ζιλ Λελούς, Ζαν – Πολ Ρουβ, Εγιέ Χαϊνταρά.

Υπόθεση: O Μαξ, υπεύθυνος οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων για τρεις ολόκληρες δεκαετίες, έχει αναλάβει την διοργάνωση μιας γαμήλιας δεξίωσης σε ένα μαγευτικό κάστρο του 17ου αιώνα. ΄Εχει προβλέψει για τα πάντα, συντονίζει τους πάντες με ψυχραιμία και αυτοσχεδιάζει επιδέξια στις απρόοπτες καταστάσεις.

Μόνο που αυτή τη βραδιά τα απρόοπτα είναι πολλά, φέρνοντας τον προνοητικό Μαξ στα όρια νευρικής κρίσης: τσακώνεται με τη σύζυγο και την ερωμένη του, αντιμετωπίζει προβλήματα με το φαγητό, δέχεται τη μυστική επίσκεψη ενός εφοριακού και έχει να διαχειριστεί τους διαπληκτισμούς της νευρικής βοηθού του με τον τραγουδιστή, τις γκάφες του φωτογράφου, μέχρι και τις αδέξιες παρεμβάσεις του ξιπασμένου γαμπρού. Σύντομα οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και η φαντασμαγορική γιορτή θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή…

Οι σκηνοθέτες των «Άθικτων» στήνουν ένα διασκεδαστικό  χάος, γεμάτο παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες, το οποίο ενορχηστρώνουν με ρυθμό, ερμηνευτική συνοχή και αφηγηματικό ενδιαφέρον. Με μια σειρά δυσδιάστατων και αστείων χαρακτήρων πλαισιώνουν τον τελειομανή, μα ανθρώπινα ατελή Μαξ (εξαιρετικός στο ρόλο ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί) και δημιουργούν μια αψεγάδιαστη κωμωδία.

Μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία (τρίτη εμπορικότερη όλων των εποχών) συνδυάζει το χιούμορ και τη συγκίνηση με έναν παλιομοδίτικα εύληπτο, χαριτωμένο τρόπο. Ιδανική πρόταση για χαλάρωση μπροστά στη μεγάλη οθόνη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ


by