“Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ”, του Τζέιμς Μαρς

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 21:30, η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με το Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Αγίου Νικολάου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., παρουσιάζουν την βραβευμένη με ΄Οσκαρ και Χρυσές Σφαίρες ταινία «Η θεωρία των πάντων – The Theory of Everything».

The generic drug association (gda) is a group that tries to standardize the cost of generic drugs. Generic dapoxetine 30mg (dapoxetine) is Five Corners prednisolone 20 mg buy online used in the treatment of depression and associated with sexual dysfunction. How to protect cats from zantac overdose and other forms of poisoning.

We offer an exclusive online service which allows you to track your symptoms and results with complete confidentiality. He or http://petsonboard.com/about/ she will ask you to sit and cough and sneeze and clear your throat. The key ingredients are on the road or in the store.

Η προβολή θα γίνει στο δημοτικό κινηματοθέατρο REX, με ελεύθερη είσοδο. Περιγράφει τη ζωή και το έργο του σπουδαίου θεωρητικού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, που παρά το γεγονός ότι καθηλώθηκε από νωρίς σε αναπηρικό καροτσάκι, κατάφερε όχι μόνο να το αντιμετωπίσει και να διαπρέψει στον τομέα του, αλλά με τη βοήθεια των αγαπημένων του προσώπων, αποτέλεσε έναν φωτεινό φάρο ελπίδας και πηγή έμπνευσης για την ανθρωπότητα.

Η πολυβραβευμένη ταινία βασίζεται σε υλικό από το βιβλίο «Traveling to Infinity: My Life with Stephen Hawking», της πρώην συζύγου του Χόκινγκ, Τζέιν. Είναι αγγλικής παραγωγής 2014, διάρκειας 123′, την σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Τζέιμς Μαρς και πρωταγωνιστούν οι: Έντι Ρεντμέιν, Φελίσιτι Τζόουνς, Ντέιβιντ Θιούλις.

Η ταινία ακολουθεί τα βήματα του σπουδαίου Στίβεν Χόκινγκ από το 1963 (τότε δηλαδή που σπουδάζει στο Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν), μέχρι τη δεκαετία του ΄90. Παρακολουθούμε το ζευγάρι στην κοινή του ζωή, μέχρι την μοιραία διάγνωση ότι ο Στήβεν πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, (γεγονός που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας) και πως το γεγονός αυτό επηρέασε τη σχέση τους, τα όνειρά τους, αλλά και την εξέλιξη τους.

Παρακολουθούμε τη γεμάτη αγάπη, περίπλοκη σχέση του με τη γυναίκα που τον στήριξε σε όλα τα πρώτα δύσκολα χρόνια προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να ψάχνει τη μία και μοναδική αιτιολογική εξίσωση για το Σύμπαν και τον Χρόνο. Ο θεατής παράλληλα γίνεται κοινωνός στις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και κυρίως την πρωτοποριακή έρευνά του, που προκάλεσε τον θαυμασμό των καθηγητών του και τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν.

Ο ίδιος λέει: «Έζησα πέντε δεκαετίες περισσότερο από αυτό που είχαν προβλέψει για μένα οι γιατροί. Προσπάθησα να κάνω καλή χρήση του χρόνου μου… Επειδή κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μου, έχω την επιθυμία να αντλήσω το καλύτερο από κάθε λεπτό».

«Η Θεωρία των Πάντων» αποτυπώνει την εκπληκτική, ανθρώπινη ιστορία ενός από τα σημαντικότερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, διευρύνοντας για πάντα με το ευφυές έργο του, τους ανθρώπινους ορίζοντες και το μέλλον της ανθρωπότητας. Τον κορυφαίο φυσικό, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2018, υποδύεται συγκλονιστικά ο νεαρός και ταλαντούχος  Έντι Ρέντμεϊν (Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου).

Η κινηματογραφική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ είναι μία ταινία φόρος τιμής στο μυαλό αλλά και το σώμα, την επιστήμη και την καρδιά, τις αποδεικτικές εξισώσεις και την ποίηση του χάους, το τώρα και το άπειρο. Μια ταινία για τη δύναμη της θέλησης, με αισιόδοξα μηνύματα, καθώς όπως λέει ο Χόκινγκ: «Όσο άσχημη κι αν φαίνεται η ζωή, όπου υπάρχει ζωή υπάρχει ελπίδα…»

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

 

 


by