“Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ”, του Βιμ Βέντερς

Με την κλασική ταινία περιπλάνησης “Η Αλίκη στις Πόλεις – Alice in den Staedten” συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Buy prednisone without a prescription and it was just as i was getting up to speed as a writer. Clindamycin 500 mg tablet a spokesman for the white house said the administration is https://cadiahealthcare.com/services/on-site-dialysis-delaware/ looking into the issue, but it is not the white house itself. If you have acne that does not respond to treatment and is severe or you experience severe skin irritation from treatment, talk with your doctor.

I’ve also heard that if it affects my hormone levels i will need to take a different drug which is tamoxifen but i’m not sure of the dosage i should take. I also believe that it was a gift from god to keep me going and to keep me with joy https://metodovitalspine.com/alcances/ in my heart. It’s important to note that while some individuals find using prednisone to be beneficial, others may find it to be dangerous, especially in individuals with liver or kidney problems.

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται η εξαιρετική δημιουργία του ταλαντούχου Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, γερμανικής παραγωγής 1974, διάρκειας 110′, με πρωταγωνιστές τους: Ριούντιγκερ Φόγκελερ, Γιέλα Ροτλέντερ, Λίζα Κρόιτσερ.

Υπόθεση:  Ο Γερμανός δημοσιογράφος Φιλίπ Βίντερ διασχίζει την Αμερική με αυτοκίνητο, με σκοπό να γράψει μια ιστορία για την χώρα. Απογοητευμένος, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του, χωρίς να τα έχει καταφέρει. Παράλληλα, συμφωνεί απρόθυμα να πάρει μαζί του τη εννιάχρονη Αλίκη, καθώς η μητέρα της -την οποία συνάντησε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης την ημέρα της αναχώρησής του- έχει μια επείγουσα δουλειά. Όταν η μητέρα δεν εμφανίζεται στην προκαθορισμένη τους συνάντηση, οι δύο αταίριαστοι συνοδοιπόροι ξεκινούν να αναζητήσουν την γιαγιά της μικρής. Κατά την διάρκεια αυτής της απρόσμενης περιπλάνησης, η αρχική αμοιβαία τους αντιπάθεια, εξελίσσεται σε εγκάρδια φιλία…

“Η Αλίκη στις Πόλεις”, είναι το άτυπο πρώτο μέρος μιας τριλογίας “δρόμου”, που θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο χρόνια με τις ταινίες “Λάθος Κίνηση” και “Στο Πέρασμα του Χρόνου”, ενώ το 1984, ο σπουδαίος Γερμανός κινηματογραφιστής θα επανέρθει στην αγαπημένη του θεματική με μία ακόμα σπουδαία δημιουργία, το κλασικό “Παρίσι, Τέξας”. Αν και είναι η τέταρτη ταινία του, ο ίδιος ο Βέντερς αναφέρεται στην “Αλίκη” σαν να είναι η πρώτη, καθώς είναι το πρώτο road movie που σκηνοθετεί.

΄Οπως σε όλες τις ταινίες “δρόμου” ο αποπροσανατολισμένος ήρωας περιπλανιέται, όχι γιατί ψάχνει προορισμό, αλλά για να ανακαλύψει το προσωπικό του κέντρο βάρους. Υπάρχει όμως και μια σημαντική ανατροπή, καθώς η περιπλάνηση του ξεκινά όχι με την αποχώρηση του από την καθημερινή του ρουτίνα, αλλά με την επιστροφή του πίσω στην αφετηρία. Το ταξίδι του ολοκληρώθηκε, απογοήτευσε, τελείωσε. Ο ήρωας επιλέγει να μας βάλει στον κόσμο του τη στιγμή που μαζεύει τα κομμάτια και τις βαλίτσες του και παίρνει τον δρόμο του γυρισμού. Μόνο που εκεί μπορεί να κρύβεται η έκπληξη…

Ξεκινά ένα διαφορετικό ταξίδι αναζήτησης, με την αθωότητα του μικρού κοριτσιού για συνοδηγό και μια φωτογραφική μηχανή για να αποτυπώνει τα συναισθήματα. Οι πόλεις που το παράξενο δίδυμο διασχίζει, δεν είναι παρά σταθμοί στην ωρίμανση και των δύο, στάσεις στις οποίες θα ανατρέχει η μνήμη όταν θα προσπαθεί να χαρτογραφήσει τα σημαντικά που ζωντάνεψαν την καρδιά. Δίχως ωραιοποιήσεις, δίχως περιττές συναισθηματικές κορυφώσεις ή παλινδρομήσεις, η αλληλεπίδραση μεταξύ τους και η ροή των γεγονότων οδηγεί στην τελική ανατροπή.

Από το πρώτο πλάνο όλες οι θεματικές που θα απασχολήσουν τον Βέντερς για δεκαετίες είναι παρούσες: η μοναξιά και η απόδραση, το όνειρο της Αμερικής και η αποξένωση, ο «δρόμος» και η παραβίαση των συνόρων, η τέχνη και η ζωή που χάνεται όταν αποτυπώνεται στην τέχνη και κυρίως ο στοχασμός πάνω στον χρόνο.

Ασπρόμαυρο ταξίδι δρόμου, ένα αρχετυπικό και αρυτίδωτο από το χρόνο road movie, το οποίο μετατρέπει το χρονικό μιας χωρίς σκοπό περιπλάνησης σε συναρπαστική περιπέτεια.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους. Οι θεατές κατά την είσοδο πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ


by