“Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ”. του Γιάννη Οικονομίδη

Η ταινία είναι κατάλληλη για ηλικία πάνω από 18 χρονών

Με την ελληνική κωμωδία “Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς” συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.      

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 στις 21:15, στο θερινό σινέ ‘Χριστίνα’ θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, ελληνικής παραγωγής 2020, διάρκειας 140′ και πρωταγωνιστές τους: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλακάτο, Βασίλη Μπισμπίκη.

Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή. Δεν αρκείται όμως μόνο σε αυτό. Εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της και ένα εκατομμύριο ευρώ… Φυσικά, ο σύζυγος γίνεται έξαλλος, και ορκίζεται εκδίκηση. Και ενώ ο υπόκοσμος της πόλης αναζητά πυρετωδώς το παράνομο ζευγάρι, η χαοτική κατάσταση κορυφώνεται με την παρέμβαση των μαμάδων των δύο αντεραστών…

Διατηρώντας το γνωστό ύφος του, αλλά πιο απολαυστικός και καυστικός από ποτέ, ο Οικονομίδης φωτίζει έναν κόσμο ανθρώπων που σαπίζουν βαθμιαία, χαμένοι στον εγωκεντρισμό και τη μεγαλομανία τους. Μικροπρεπείς, χωρίς στόχους και με βαθιά ψυχικά τραύματα, αναζητούν έναν τρόπο για να μεταφέρουν τα συναισθηματικά τους αδιέξοδα στους συνομιλητές τους. Όμως είναι αδύνατο να το καταφέρουν καθώς σε όλη τους τη ζωή έμαθαν μόνο να βρίζουν, αντί να συζητούν και να εξομολογούνται…

Είναι μπλεγμένοι σε ένα κουβάρι ανεξέλεγκτων παρορμήσεων και αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων και ενώ νομίζουν πως βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από το «θύμα» τους, στην πραγματικότητα έχουν γυρίσει την πλάτη τους σ΄ εκείνον που τους στήνει παγίδα. Ακόμη και εκείνοι που μοιράζονται ένα παράνομο πάθος και πιστεύουν πως τους καθοδηγεί η πληγωμένη καρδιά τους, αποδεικνύονται αναίσθητοι ατομιστές, που αποκαλύπτονται όταν ο αυτοκαταστροφικός εγωισμός τους κατατροπώνεται.

Ο Έλληνας δημιουργός ζωντανεύει τους ‘χαρακτήρες’ με αφοπλιστική ειλικρίνεια, συνδυάζοντας στο ίδιο πλάνο, ακόμη και στην ίδια ατάκα, το συγκινητικό με το γελοίο, το ξεκαρδιστικό με το τραγικό. Συνταιριάζει αρμονικά έμπειρους επαγγελματίες με χαρισματικούς ερασιτέχνες ηθοποιούς, με δουλεμένες ατάκες και αξέχαστα ξεσπάσματα, χρησιμοποιώντας –όπως πάντα- την γλώσσα σαν εργαλείο.

Καθαρό σινεμά με δυναμική αφήγηση, περίτεχνη πλοκή και στιβαρά πλάνα (οι σιωπές και τα βλέμματα λένε τη δική τους ιστορία), που πατά στέρεα στην ελληνική πραγματικότητα. Aιματοβαμμένη, κατάμαυρη γκανγκστερική κωμωδία, η οποία ενσωματώνει απολαυστικά το σινεμά των αδερφών Κοέν στο πικρό, πολιτικό και τολμηρό κινηματογραφικό σύμπαν του Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Μαχαιροβγάλτης»).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


by