Ο Ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει online

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου προσκαλεί τους φίλους του σύγχρονου κινηματογράφου να παρακολουθήσουν δωρεάν από το διαδίκτυο 5 βραβευμένες σε διεθνές επίπεδο ιταλικές ταινίες, στο πλαίσιο του 7ου αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα.

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL, προσκαλούν όλους όσοι διαμένουν στην Ελλάδα στο σινεμά… στο σπίτι τους!

Οι φίλοι του κινηματογράφου μπορούν να παρακολουθήσουν online, από τις 7 Μαϊου μέχρι τις 13 Ιουνίου, πέντε επιλεγμένες, ιταλικές ταινίες. Η πρόσβαση είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι η εγγραφή στην ιστοσελίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου (https://iicateneonline.gr/).

Οι πέντε ταινίες του φεστιβάλ ολοκληρώνονται με τα βίντεο του Fare Cinema – Κάνοντας σινεμά, μιας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, σε σύμπραξη με το Υπουργείο Πολιτιστικών Αγαθών και Δραστηριοτήτων, ICE, ANICA και Istituto Luce Cinecittà με στόχο την προβολή της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αποτελείται από δέκα σύντομα βίντεο του κύκλου REBOOT – Η επανεκκίνηση του Ιταλικού κινηματογράφου, πέντε ταινίες του κύκλου ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΛΗΨΗΣ – Φεστιβάλ των επαγγελμάτων του κινηματογράφου, δεκαπέντε δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ του κύκλου ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ – Ο Ιταλικός κινηματογράφος στα παρασκήνια, έξι διαδικτυακές συναντήσεις που επιμελήθηκε το Ίδρυμα Fondazione Cinema per Roma.


by