“Ο ΔΙΠΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ’, του Φρανσουά Οζόν

Με το ερωτικό θρίλερ «Ο Διπλός Εραστής – L’ Amant Double» συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

 

Την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 21:30, στον δημοτικό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ προβάλλεται η τελευταία δημιουργία του ταλαντούχου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, γαλλικής παραγωγής 2017, διάρκειας 107΄, με πρωταγωνιστές τους: Μαρίν Βακτ, Ζερεμί Ρενιέ, Ζακλίν Μπισέ.

Η Κλοέ είναι μια ευαίσθητη, όμορφη, νεαρή γυναίκα που όλη της τη ζωή υποφέρει από πόνους στο στομάχι, για τους οποίους όλοι υποστηρίζουν ότι είναι κάτι ψυχοσωματικό. Η γυναικολόγος της συστήνει έναν ψυχίατρο, τον οποίο θα καταλήξει να ερωτευτεί. Όμως, όταν οι δυο τους αρχίζουν να συζούν, ανακαλύπτει πως εκείνος της κρύβει πολλά πράγματα από το παρελθόν και την αληθινή του ταυτότητα. Ανάμεσα τους και ένα δίδυμο αδελφό, την ύπαρξη του οποίου δεν αναφέρει ποτέ. Αυτό θα οδηγήσει τη σχέση τους σε μια σειρά από ψέματα και προστριβές, και την Κλοέ σε μια καθοδική πορεία προς τις πιο σκοτεινές γωνιές της ψυχοσύνθεσης της…

Ο Φρανσουά Οζόν, επιστρέφει χωρίς αναστολές με τον «Διπλό Εραστή», ένα μεστό ερωτικό θρίλερ με φόντο το Παρίσι και πρωταγωνιστές ένα ερωτικό τρίο με απολαυστική χημεία. Εστιάζει στην γυναικεία σεξουαλικότητα και ερωτισμό, τις νευρώσεις, το σεξ και τη σκοτεινή πλευρά των διχασμένων προσωπικοτήτων.

Σκηνοθεσία με τολμηρή και παιγνιώδη διάθεση που διαποτίζει τους διαλόγους, τα σκηνικά, τις διαδρομές της κάμερας, τις συνευρέσεις, τους εφιάλτες και την ονειροπόληση. Η καθηλωτικά φωτογενής, εύθραυστη και παραπλανητική παρουσία της Μαρίν Βακτ βρίσκει το τέλειο ταίρι στο εύπλαστο πρόσωπο του Ζερεμί Ρενιέ, που καλείται να υποδυθεί τον εραστή σε μία σεξουαλική πλάνη. Η ταινία φιλοξενεί την εμβληματική Ζακλίν Μπισέ, ενώ βασίζεται σε βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας Joyce Carol Oates.

Κατάλληλο άνω των 18.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ


by