“ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Τ΄ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ”, των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ

 

Την απολαυστική κωμωδία “Για όλα φταίει τ΄όνομα σου – Le prenom”, παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου. Η ταινία είναι παραγωγής Γαλλίας, 2012 σε σκηνοθεσία των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ με πρωταγωνιστές τους: Πατρίκ Μπριέλ, Σαρλ Μπερλίν, Βαλερί Μπενγκουιγκί, Γκιγιόμ ντε Τονκεντέκ

           Υπόθεση: Ο Βενσάν θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του και ο άντρας της τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του και ένα παλιό παιδικό τους φίλο. Κι ενώ περιμένει την (πάντα αργοπορημένη) γυναίκα του να έρθει, ο Βενσάν παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Βενσάν θα αναταράξει τις σχέσεις των φίλων προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα φέρουν πραγματικό χάος στη ζωή όλων!

           Βασισμένη στη μεγαλύτερη γαλλική θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας και κατακτώντας την πρώτη θέση του γαλλικού box office (με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια), η ταινία προσπαθεί με ευφυή, ανάλαφρο τρόπο να σχολιάσει πολλά καυτά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας.

           Μια κινηματογραφική δημιουργία πραγματικά πνευματώδης, με καθαρά θεατρική δομή και σκηνοθετική διάρθρωση, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή καθώς αξιοποιεί μια εξαιρετικά έξυπνη φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε πέντε άτομα με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς. Οι συνδαιτυμόνες, φίλοι, σύντροφοι, ή συγγενείς, μοιάζουν να έχουν σχέσεις σταθερά δομημένες. Σχέσεις, που όπως σε κάθε φιλία όμως, δεν αποκλείουν τα κρυμμένα μυστικά, τις παράξενες δυναμικές, τις κρυφές σκέψεις… Η αποκάλυψη του ονόματος, θα είναι μόνο η αφορμή για να ειπωθούν μια σειρά από αλήθειες, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές και την αγάπη των ηρώων. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει, δεν επικεντρώνεται απλά στη σημασία που μπορεί να έχει ένα όνομα, στις εντυπώσεις που δημιουργεί, ή στις επιπτώσεις που επιφέρει. Η ταινία δεν μένει στην ονοματοδοσία, αλλά πηγαίνει πιο βαθιά αγγίζοντας πιο ενδιαφέρουσες περιοχές, σχετικά με την επιφάνεια και την ουσία των πραγμάτων.

           Πανέξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι, που ισορροπούν με δεξιοτεχνία μέχρι τα όρια της μαύρης κωμωδίας, δίνουν την ευκαιρία στο σενάριο να θίξει καίρια θέματα της αστικής καθημερινότητας. Η ταινία συνδυάζοντας γρήγορο ρυθμό, ενδιαφέρουσες ερμηνείες, εξαιρετική φραστική πλοκή, δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα , ιδανικό για να ικανοποιήσει τον θεατή, που αποζητά την διανοητική απόλαυση μέσα από μια έξυπνη κινηματογραφική παράσταση.

TRAILER TAINIAΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ


by

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *