«Ο ΜΙΣΙΣΙΠΗΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ», του ΄Αλαν Πάρκερ

 πολιτικό θρίλερ, με ελεύθερη είσοδο

5.MississippiburningΗ Λέσχη Κινηματογράφου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου παρουσιάζουν με δωρεάν είσοδο, την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 21:30, στο θερινό κινηματογράφο «Χριστίνα», το πολυβραβευμένο πολιτικό θρίλερ «Ο ΜΙΣΙΣΙΠΗΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ-MISSISSIPPI BURNING».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άλαν Πάρκερ και πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος στο Βερολίνο και υποψήφιος για ΄Οσκαρ Τζιν Χάκμαν, ο Ουίλεμ Νταφόε και η Μακ-Ντόρμαντ . Η υπόθεση της βραβευμένης με 19 συνολικά βραβεία ταινίας βασίζεται σε αληθινά περιστατικά και περιγράφει το πρόβλημα του ρατσισμού ενάντια στους μαύρους.

MISSISSIPPI 9Η ιστορία διαδραματίζεται στον αμερικανικό Νότο το 1964.
Τρεις ακτιβιστές για την υπεράσπιση της πολιτικής ισότητας και ελευθερίας, εξαφανίζονται μυστηριωδώς και δύο πράκτορες του FBI, αναλαμβάνουν να ερευνήσουν την υπόθεση. Στόχος τους να διαπεράσουν το πέπλο της σιωπής που σκεπάζει ένα καθεστώς ρατσιστικής καταπίεσης και βίας, ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι. Η έρευνά τους όμως δεν οδηγείται πουθενά, μέχρι τη στιγμή που η γυναίκα του τοπικού σερίφη αποφασίζει να εκμυστηρευτεί ορισμένες αποκαλυπτικές πληροφορίες που ανατρέπουν τα μέχρι τότε δεδομένα…

MISSISSIPPI 8Ταινία της ένοχης αμερικάνικης συνείδησης «Ο Μισισιπής καίγεται», αξιοποιεί όσο γίνεται καλύτερα την παράδοση του πολιτικού θρίλερ µε τη μορφή καταγγελίας, χωρίς να ξεπέφτει σε εύκολους διδακτισμούς ή μελοδραματικές καταστάσεις.

MISSISSIPPI 9BΟ ‘Αλαν Πάρκερ υπηρετεί το σενάριο του ακαδημαϊκά, δίνοντας στη σκηνοθεσία τις απαραίτητες αναπνοές και ανεβάζοντας την ένταση κλιμακωτά, έτσι ώστε ο θεατής να παρακολουθεί µε κομμένη ανάσα την ίντριγκα. Παρουσιάζει ένα σημαντικό κεφάλαιο της Αμερικάνικης Ιστορίας με αριστοτεχνικά γλαφυρό τρόπο, καθιστώντας τον θεατή συνένοχο για όσα συνέβαιναν ή συνεχίζουν να συμβαίνουν.

Συγκλονιστικός ο Τζιν Χακμαν, σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του. Απόλυτα πειστική και η Μακ-Ντόρμαντ, στο ρόλο της καταπιεσμένης συζύγου που επαναστατεί, καθώς και ο Νταφόε στο ρόλο του αστυνομικού που αναγκάζεται από τις περιστάσεις να αποδεχτεί ότι σε ακραίες περιπτώσεις ο ιδεαλισμός πρέπει να υποχωρήσει στο ρεαλισμό.MV5BMMISSISSIPPI 9CΑπό τις καλύτερες στιγμές του αμερικάνικου κινηματογράφου και εξαιρετική επιλογή για ένα καλοκαιρινό βράδυ μπροστά στη μεγάλη οθόνη!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

MISSISSIPPI 2


by

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *