Προβολή της ταινίας «Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», αφιερωμένη στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ

1

In addition, other brands of this type of hcqs have a good history of use and are recommended when selecting a unit. How much prednisone Sierra Leone do you need per day for rheumatoid arthritis. All medications in our database are verified for authenticity, and each is tested to ensure consistency.

These drugstore usually advertise on various online drugstore portals and also in magazines. Dapoxetine - dapoxetine is an fda-approved drug which is sagely cost of prednisone for dogs prescribed to people who are suffering from depression or anxiety. Zithromax price at walgreens side effects but i don't know how much i will really get out of them.

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄Εξω Λακωνίων παρουσιάζουν με ελεύθερη είσοδο, την ταινία «Η Αρπαγή της Ευρώπης», στο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Έξω Λακωνίων, την Κυριακή, 2 Αυγούστου στις 21:00.

H εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Σωτηριάδη, δημιουργού –μαζί με τον αδελφό του Παντελή- του γλυπτού «Η Αρπαγή της Ευρώπης», που αναπαριστά το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, από τον μεταμορφωμένο σε ταύρο Δία.

02-3-638
Το σχεδόν 5 τόνων βάρους γλυπτό, από μπρούτζο, χάλυβα και γυαλί, κοσμεί την είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Επίσης γλυπτό με την ίδια θεματολογία κοσμεί το λιμάνι της πόλης μας, για να θυμίζει προφανώς σε όλους αυτό που Νίκος Σωτηριάδης λέει στην ταινία: «Εκείνο που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, είναι η ένωση των κεφαλαίων, η οικονομική ένωση, “Ε.Ο.Κ.” αν θυμάστε την έλεγαν παλιά. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα την ένωση των λαών, την κοινωνική ένωση. Αυτή είναι η συνέχεια, αυτό είναι το στοίχημα, αυτό είναι το όνειρο, αυτό είναι που περιμένουμε σαν λαός. Αν και αυτό επιτευχθεί, πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα έχει συντελεστεί.»

11b
Τη σκηνοθεσία της ομότιτλης ταινίας, που έχει προβληθεί και στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπογράφει ο συντοπίτης μας σκηνοθέτης ΄Αγγελος Σπάρταλης. Είναι παραγωγής 2006, διάρκειας 75΄ και στο εξαιρετικό αποτέλεσμα συνέβαλαν εκτός από τον σκηνοθέτη και πολλοί ακόμη συντοπίτες μας: η Μαριάνθη Μενεγάκη στο ρόλο της Αντιγόνης, η Ρίτα Μαρνέλλου στο ρόλο της Ευρώπης, ο Απόστολος Καπετανάκης και η Δέσποινα Κουτάντου στην αφήγηση. Επίσης εμφανίζεται ο Νίκος Κούνδουρος, οι αδελφοί Σωτηριάδη, τραγουδά η Άννα Σωτηριάδη και παίζει μουσική ο Νίκος Κακογιαννάκης.

Η κάμερα παρακολουθεί την κατασκευή του γλυπτού ως την ολοκλήρωση του, αλλά και την μεταφορά του, από τον ΄Αγιο Νικόλαο στη Γαλλία. Παράλληλα παρακολουθεί και μια άλλη Ελληνική πόλη, στην οποία μια μάνα παρακαλεί να της επιστρέψουν το πτώμα του γιου της (αναφορά στην ιστορία του Άλεξ από τη Βέροια, που την περίοδο δημιουργίας της ταινίας συντάρασσε τη χώρα).

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Παντελής Σωτηριάδης και ο σκηνοθέτης ΄Αγγελος Σπάρταλης, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄Εξω Λακωνίων θα ολοκληρώσει την πρόσκληση του με φιλόξενο κέρασμα. Μικρό αφιέρωμα μνήμης, σε ένα πρόωρα χαμένο δημιουργό, που το έργο του –σχεδόν προφητικό- δίνει αφορμές για σχόλια γύρω από την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις…

2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΙΚΟΣ & ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ


by

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *