«ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ», του Τοντ Σολόνζ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου
μια ταινία για την περίοδο της εφηβείας

ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ ΑΦΙΣΑΗ Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου προβάλει στο κινηματοθέατρο «REX» στις 21:30 την βραβευμένη ταινία του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου «Καλώς ήρθατε στο κουκλόσπιτο – Welcome to the dollhouse». Η ταινία είναι παραγωγής 1996 διάρκειας 87΄, σε σκηνοθεσία Τοντ Σολόνζ και πρωταγωνιστούν οι Χίδερ Ματαράτσο και Μπρένταν Σέξτον.

It is also common that the body may react and reject the body. It is clomid price at dischem Murādnagar important to consider the effects that the use of antibiotics has on the normal microflora of the mouth. Generic prozac buy online but the government's decision to grant the order is seen as a victory for business groups that have argued the uk's planned departure from the eu poses a risk for the sector.

Ampicillin is the preferred antibiotic for most patients with urinary tract infections. Celexa is used to treat depression, https://mainstreetspa.org/nplg.php anxiety, and other types of anxiety as well as stress and the pain of arthritis, ms, asthma, chronic pain, migraine headaches, hiv/aids, osteoporosis, fibromyalgia syndrome, and post-partum depression. If you would like to buy tamoxifen online then you can buy tamoxifen online for around £20.00 for 60 tablets.

Original Cinema Quad Poster - Movie Film Posters

Υπόθεση: Η Ντον, μια 11χρονη μαθήτρια, άσχημη, όχι ιδιαίτερα έξυπνη, είναι στόχος όλων, ακόμη και των καθηγητών (η δασκάλα τη βάζει τιμωρία ακόμη κι όταν δεν φταίει) και των γονιών της (η μητέρα της προτιμά τη μικρότερη, αδελφή της). Επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει τους συμμαθητές της που την κοροϊδεύουν για την εμφάνιση της και την απόρριψη από έναν φίλο του αδελφού της. Γενικά βιώνει μια κατατρεγμένη, βασανισμένη εφηβεία και αγωνίζεται να αντιμετωπίσει όχι μόνο το εξωτερικό εχθρικό περιβάλλον, αλλά και τις δικές της εσωτερικές ανασφάλειες. Προσπαθεί να βρει ισορροπία, να γίνει αποδεκτή, να τα καταφέρει. Ταυτόχρονα όμως νιώθει τα πρώτα σκιρτήματα της εφηβείας και αρχίζει να τα χάνει ακόμη περισσότερο…ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ 9Α  Τα προβλήματα της Ντον έχουν ως αφετηρία και ως αφορμή την εμφάνισή της και τον τρόπο που την βλέπουν οι άλλοι. Ίσως όμως τελικά και η ίδια να μην διαφέρει από τους άλλους, αφού αντίστοιχη είναι η συμπεριφορά της προς τον περιθωριοποιημένο νταή του σχολείου. Παρά την απόλυτα συμβιβασμένη «σχέση» που μοιράζονται, στο τέλος εκείνος την ερωτεύεται πραγματικά ενώ εκείνη αρνείται να τον ακολουθήσει και να φύγει μαζί του.

Ο σκηνοθέτης αποφεύγει να πάρει το μέρος οποιουδήποτε, ακόμη και της Nτον και καταγράφει με ματιά άλλοτε ελαφρά ειρωνική και άλλοτε καυστική έναν κόσμο σε εξέλιξη. Με ύφος που συχνά ταιριάζει σε ντοκιμαντέρ, αναδεικνύει την μιζέρια και τα “πάθη” της εφηβικής ηλικίας, δίχως να «χαρίζεται» ούτε στην πρωταγωνίστρια ούτε στους θεατές. ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ 9ΓΥπογραμμίζει την ματαιότητα της ύπαρξης, εστιάζοντας στην ψυχοσύνθεση και στα προβλήματα των νεαρών πρωταγωνιστών. Με δραματουργικό άξονα επικεντρωμένο στην περίοδο της εφηβείας, εκφράζει τον προβληματισμό του πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα, καθώς όπως σοφά αποκαλύπτει στην Ντον ο μεγαλύτερος αδερφός της λίγο πριν το τέλος της ταινίας, η κατάσταση δεν βελτιώνεται ούτε και με την ενηλικίωση, καθώς οι άλλοι «και τότε σε κοροϊδεύουν αλλά όχι μπροστά σου»…

Willkommen im Tollhaus / Welcome to the Dollhouse USA 1996 Regie: Todd Solondz Darsteller: Heather Matarazzo Rollen: Dawn Wiener

Το “Κουκλόσπιτο” είναι μια από τις καλύτερες ανεξάρτητες παραγωγές του αμερικάνικου κινηματογράφου των τελευταίων χρόνων και βραβεύθηκε τόσο στο φεστιβάλ Βερολίνου όσο και στο αντίστοιχο του Sundance. Το κυνικό χιούμορ και το διαπεραστικό πνεύμα του Τοντ Σόλοντζ διαποτίζουν την γλυκόπικρη αυτή ταινία-σπουδή για τα προβλήματα της νεολαίας.ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ 9ΒΤο bullying πολύ πριν αρχίσει να μιλά όλος ο κόσμος γι αυτό, από εναν σκηνοθέτη που η ματιά και η οξυδέρκειά του πάνω στον μικροαστικό ή μεσοαστικό Αμερικάνικο τρόπο ζωής είναι ιδιαίτερα αιχμηρή. Η μικρή τότε Heather Matarazzo είναι η αξιαγάπητη Dawn σε μια ταινία που περιγράφει τα έφηβα κορίτσια με απίστευτη ακρίβεια και ουσία.

TRAILER

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ


by