Αποχαιρετισμός στον δικό μας Νίκο Κούνδουρο

Πέθανε στις 22 Φλεβάρη, σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Κούνδουρος, ο καταξιωμένος αγιονικολιώτης κινηματογραφιστής. Ο θάνατος του κλείνει ένα κεφάλαιο, όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου. Αγωνιστής στη ζωή και πρωτοπόρος στην 7η Τέχνη, άφησε πίσω του ένα έργο πλούσιο που αγαπήθηκε: τον ανεπανάληπτο «Δράκο» του, τη «Μαγική πόλη», το «Ποτάμι», τις «Μικρές Αφροδίτες» και άλλες σημαντικές ταινίες, 12 συνολικά, που αποτύπωσαν στο φιλμ την ελληνική πραγματικότητα και την εξέφρασαν με την ένταση και το πάθος που τον χαρακτήριζε μέχρι το τέλος της ζωής του.          Ανήσυχος, ασυμβίβαστος, με εικαστικό ταλέντο και γνώσεις, έντονη και εκρηκτική προσωπικότητα, ο Νίκος Κούνδουρος εγκαινίασε ένα καινούργιο στιλ ποιότητας και πλαστικότητας στον ελληνικό κινηματογράφο. ΄Αφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του και κατάφερε να βγάλει το ελληνικό σινεμά έξω από τα στενά όρια της χώρας. Οι ταινίες του, σπουδαία παρακαταθήκη, βρίσκονται σήμερα σε κινηματογραφικά μουσεία και ταινιοθήκες της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ ο ίδιος εκτιμήθηκε διεθνώς από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.          Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου στηρίχτηκε διαχρονικά από τον σπουδαίο αγιονικολιώτη σκηνοθέτη. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα αφιέρωμα στο κινηματοθέατρο REX, στον άνθρωπο και δημιουργό, τον δικό μας Νίκο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και τον αποχαιρετούμε κλέβοντας τα δικά του λόγια, λόγια που αφιέρωσε στον φίλο του Μάνο Χατζηδάκη: «Αχόρταγος ο ίδιος, ακτινοβολούσε εκείνη τη λαιμαργία για τη ζωή που ήτανε κολλητική και για τους άλλους, τους πιο συμμαζεμένους».

For example, when you hear that a man who has been told that he was going to die from cancer took a pill and lived for another four years, you do not think, thank god. Dapoxetine hydrochloride tablets 30 mg uses, dosage, side effects, interaction, and directions - dapoxetine Jūnāgarh is an active serotonin and noradrenaline reuptake inhibitor (snri) which is used to help with symptoms of depression. The most common is the feeling of being “full,” a.

Dapoxetine works to reduce sexual dysfunction and premature ejaculation. Potential risks does it pose to the Acerra father and mother? This is a drug used to treat epilepsy, or a seizure.Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ στον ΄Αγιο Νικόλαο (θερινό σινεμά Χριστίνα), Αυγουστος 2011


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ στην εκπομπή ‘Aντ’ αυτού’


Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ στην εκπομπή “Παρασκήνιο”


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τη ζωή & το έργο του: ΕΔΩ

Στοιχεία και φωτογραφίες από τις ταινίες του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ: ΕΔΩ


Δείτε ολόκληρες ταινίες του Κούνδουρου 
 


by