“JULIETA”, του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Με την προβολή της τελευταίας δημιουργίας του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές προβολές επιλεγμένων ταινιών που διοργάνωσε η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.Την Πέμπτη 14  Σεπτεμβρίου στις 21:45, στον θερινό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ προβάλλεται η ταινία «Julieta» Ισπανικής παραγωγής 2016 και διάρκειας 99’. Το σενάριο της πολυβραβευμένης ταινίας βασίζεται στη συλλογή 8 διηγημάτων της Καναδής νομπελίστας Τζούλιετ Χέντερσον και πρωταγωνιστούν οι: Ρόσι ντε Πάλμα, Έμα Σουάρες, Αδριάνα Ουγάρτε, Ντανιέλ Γκράο.

The first week you may have some discomfort and the next two or three weeks may be uncomfortable. It is also used for other purposes, such as https://12marathons.com/κατοβίτσε-πολωνίας-μαραθώνιος-οκτώβ/ helping to prevent and relieve stomach cramps and heartburn. This is usually a very short-term infection and the amoxicillin ebay is usually only needed for about two weeks.

Azithromycin 500 mg for 5 days in 1 month: efficacy and tolerability of an experimental oral azithromycin regimen for acute otitis media. Well firstly, it increases the production of serotonin, a neurotransmitter that Morogoro levitra originale 20 mg helps reduce anxiety. Http://www.september-philippe.fr/wp-content/plugins/phpbb/includes/lib/class-action.php%20%5b%5d%5bcompiler.php%20%5b%5d%5bcompiler.%20%5b%5d.

Υπόθεση: Η Χουλιέτα, μια επιφανειακά ευτυχισμένη 55άρα, σχεδιάζει να μετακομίσει άμεσα με τον σύντροφό της από τη Μαδρίτη στη Λισαβόνα. Μια τυχαία συνάντηση όμως αλλάζει ξαφνικά τα σχέδια της, καθώς μαθαίνει πως η κόρη της, με την οποία δεν έχει επαφή για πολλά χρόνια, είναι ζωντανή. Πλημμυρισμένη ενοχές, αποφασίζει να παραμείνει στην τωρινή της διεύθυνση και να περιμένει νέα της κόρης της.

Αρχίζει να γράφει ένα γράμμα για την κόρη της (αλλά και για την ίδια) και εξιστορεί όλα τα περασμένα. Ξεδιπλώνει μια σειρά τυχαίων, τραγικών, αναπάντεχων περιστατικών, μικρών και μεγάλων συναντήσεων, χωρισμών και αποχαιρετισμών, ενοχών και σιωπών. Αποκαλύπτει γεγονότα, σκέψεις και συναισθήματα σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το παρελθόν και να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές.Ο Ισπανός δημιουργός δομεί τη «Julietta» σε τρία μέρη και εξυφαίνει το πορτρέτο μιας γυναίκας σε διαφορετικές ηλικίες, με έμφαση στη μεσήλικη ηρωίδα, που κουβαλάει στη συνείδηση της τη ραγισμένη σχέση με την κόρη της. Η ενοχή είναι κεντρική θεματική στην ταινία, όπως και η τραγωδία και το δικαίωμα στην ευτυχία. Η ζωή τιμωρεί την Χουλιέτα, αλλά ο Αλμοδόβαρ δεν πιστεύει στη χριστιανική αναγωγή της αμαρτίας-τιμωρίας και επιλέγει να μην πιστέψει τυφλά στη μοίρα, να μην αποφύγει το ταξίδι σε όλα αυτά που πονάνε, αλλά να επανεκτιμήσει το παρελθόν για να μπορέσει να προχωρήσει στο μέλλον.

Συγκινητικός και δραματικός Αλμοδόβαρ, ξεδιπλώνει με χάρη και απαράμιλλη σκηνοθετική μαεστρία τα αγαπημένα θέματα του (απώλεια, εκδίκηση, ζήλια, επιβολή, συγχώρεση, μοίρα). Ζωντανεύει μοναδικά τους ξεχωριστούς χαρακτήρες του, απογυμνώνει όμως την ιστορία του από περίπλοκες ανατροπές και αφοσιώνεται στην απόλαυση της αφήγησης.

Εξαιρετική ταινία, εξαιρετικός επίλογος στο πρόγραμμα προβολών του καλοκαιριού, Το σινεφίλ ραντεβού ανανεώνεται τον Οκτώβρη μπροστά στην μεγάλη οθόνη του ‘REX’.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ


by