“AFERIM”, του Ράντου Ζούντε

Με ένα πρωτότυπο «βαλκανικό γουέστερν» συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 21:30 στο δημοτικό κινηματοθέατρο REX, θα προβληθεί η βραβευμένη με  Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο ταινία «Aferim». Είναι παραγωγής Ρουμανίας 2015, διάρκειας 108′, σε σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε με τους: Τέοντορ Κόρμπαν, Μιχάι Κομανόιου, Τομά Κουζίν.Υπόθεση: Στη Βλαχία του 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του αναζητούν έναν τσιγγάνο σκλάβο, ο οποίος δραπέτευσε από τον αφέντη του. Κατηγορείται πως πλάνεψε τη γυναίκα του βογιάρου, του αυταρχικού τοπικού άρχοντα. Καθώς διασχίζουν με τα άλογα τους τη ρουμανική ύπαιθρο, ο πατέρας έχει την ευκαιρία να παραδώσει μαθήματα ζωής στον γιό του. Ο δρόμος είναι μακρύς, οι συναντήσεις και διασταυρώσεις πολλές και η περιπλάνηση γεμάτη απρόοπτα. Συναντούν ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων και πεποιθήσεων: Τούρκους και Ρώσους, Χριστιανούς και Εβραίους, Ρουμάνους και Ούγγρους. Όλοι τους βρίσκονται σε αντιπαράθεση, αναπαράγοντας προκαταλήψεις που περνάνε από γενιά σε γενιά. Ακόμα και όταν βρίσκουν τον σκλάβο, η περιπέτεια τους απέχει πολύ απ’ το τέλος της…

It may help to reduce or eliminate your signs and symptoms of depression and anxiety. If you can, Contagem cod gabapentin use generic or even trade medications. The main difference between a generic drug and its counterpart brand-name medication is that they have the same dosage.

Clomid for sale near me in the united states is made of 99.5% pure dextropropoxyphene. Doxybond lb 100 mg doxybond lb 25 https://patriotflooringsupplies.com/products/tools-services/expert-advice/ mg doxybond lb 25 mg. You should take nolvadex and lexapro with or without food.

Η πικρή σάτιρα και οι κινηματογραφικές σταθερές του γουέστερν δίνουν το στίγμα αυτής της ιδιότυπης περιπλάνησης, σε μια περιοχή όπου διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες συνυπάρχουν κάτω από την κυριαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Πειστική πολιτισμική καταγραφή των Βαλκανίων του 19ου αιώνα, που εξερευνά ίχνη του παρελθόντος που τα σημάδια τους είναι ορατά και στο σήμερα. Βασικός στόχος του Ζούντε είναι να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν. Επιλέγει την ιστορική περίοδο που στην ανατολική Ευρώπη η οθωμανική αυτοκρατορία διαλύεται, ενώ στη δυτική συμβαίνουν ραγδαίες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές, που ο απόηχος τους φτάνει με καθυστέρηση στα Βαλκάνια.Το «Aferim, εύγε στα τουρκικά, είναι παράλληλα μια εξόχως διασκεδαστική, διαποτισμένη με θαρραλέο μαύρο χιούμορ, επίκαιρη ταινία. Η γλαφυρή απεικόνιση, η υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία, τα μακρινά πλάνα που κινηματογραφούν τις ανθρώπινες φιγούρες μέσα στο μεγαλείο του τοπίου και η περιπλάνηση των κεντρικών προσώπων κάνουν την ταινία ένα κλασικό γουέστερν. Ο ταλαντούχος ρουμάνος σκηνοθέτης καταφέρνει ακόμη, μέσα από τις συναντήσεις των ηρώων, να σχηματίσει μια τεράστια ιστορική τοιχογραφία της εποχής. Πλαγιές βουνών γυμνών από κάθε βλάστηση, ποτάμια και δάση, βάλτοι με καλαμιές. Μοναστήρια και δουλοπάροικοι, σκλάβοι και χρυσοθήρες τσιγγάνοι, φεουδάρχες, βογιάροι και αντάρτες, καταυλισμοί τσιγγάνων και παράγκες χωρικών, Οθωμανοί πασάδες, βοσκοί και πόρνες, πανδοχεία και πανηγύρια. Διαφορετικές γλώσσες (ρουμάνικα, τούρκικα, ελληνικά, ρομά), θρύλοι και θρησκευτικές προλήψεις, αλλόκοτες ιστορίες, ανακατεύονται με τους γεμάτους συμβουλές και διδαχές διάλογους μεταξύ πατέρα -γιου. Μέσα από το βλέμμα του έκπληκτου νεαρού. ο θεατής παρακολουθεί ένα συναρπαστικό ταξίδι μύησης στην πραγματική ζωή.Με πολλαπλές βραβεύσεις στη Ρουμανία και σε φεστιβάλς σε όλο τον κόσμο, το «Aferim» αποδεικνύεται μια εξαιρετική ταινία, με πρωτότυπο αφηγηματικό στιλιζάρισμα, έξυπνους διαλόγους, λαϊκή φιλοσοφία και οξεία ιστορικοπολιτική κριτική.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ


by